Värmepumpar Örebro

Försäljning, installation och service

Med en modern värmepump skapar du ett energieffektivt och miljövänligt hem med ett bra inomhusklimat. Vi på Närkes Energiteknik kan hjälpa dig att hitta den värmepumpslösning som möter ditt hems behov och som är i linje med din budget.

Med över 40 års samlad erfarenhet som helhetsleverantör är vi med dig ända från köpstadiet till färdig installation och service eller reparation. Kort och gott vill vi bidra till att sprida värme i hela Örebroregionen med energibesparing i fokus. Hör av dig till oss för ett kostnadsfritt hembesök så tar vi fram ett förslag på hur du bäst värmer upp ditt hem.

Vilken värmepump ska jag välja?

Idag finns det olika typer av värmepumpar för att värma upp ett hem, allt från bergvärme, frånluftsvärmepump till luftvärmepump och luft/vattenvärmepump. Vilken värmepump som passar ditt hems behov bäst beror främst på vilka förutsättningar din bostad har idag och din budget.

Luftvärmepump, frånluftsvärmepump, bergvärme eller luft/vattenvärmepump?

En luftvärmepump har relativt låga investeringskostnader och är snabb att installera, medan bergvärme har en högre initial kostnad och kräver ett större ingrepp på din bostad, men är mer energieffektiv än en luftvärmepump i längden. 

Bergvärme eller luft/vattenvärmepump kräver också att ditt hem har ett vattenburet system eller vattenburen golvvärme. För att installera en frånluftsvärmepump behöver ditt hem ha mekanisk ventilation. 

En luftvärmepump är inte en lika stor installation och fungerar bra som ett komplement för dig som har en eluppvärmd villa eller en fritidsbostad som är i behov av billig underhållsvärme. 

Oavsett vilket system du väljer kan du känna dig trygg i att du gör ett miljövänligt och hållbart val. Med en värmepump får du alltid en uppvärmningslösning som tar vara på naturens egna resurser och minskar ditt klimatavtryck.

Läs mer om våra värmepumpar: