Bergvärmepump – den mest energieffektiva metoden för uppvärmning

Bergvärmepump Örebro

Vi på Närkes Energiteknik är stolta återförsäljare av högkvalitativa bergvärmepumpar från ledande märken som Nibe, Thermia, CTC och IVT. Vi strävar mot att erbjuda dig som kund en smidig upplevelse med våra helhetslösningar som inkluderar allt från försäljning, installation, service och reparation. 

För dig som bor i Örebroområdet och är intresserad av att veta mer om vad en bergvärmepump skulle innebära för ditt hem – tveka inte att höra av dig till oss. Vi är gärna med dig på din resa mot ett mer energieffektivt hem. Du når oss på telefon 019-611 78 85, e-post info@narkesenergiteknik.se eller genom vårt kontaktformulär.

Boka ett gratis hembesök

  Bergvärmepumpar från kända varumärken

  Oavsett vilken bergvärmepump du väljer kan du känna dig trygg med att du får en energieffektiv bergvärmepump som kan spara dig upp till 85 procent av dina uppvärmningskostnader. 

  Vi på Närkes Energiteknik erbjuder helhetslösningar som inkluderar försäljning, installation, service och reparation åt Nibe, IVT, CTC och Thermia. Är du osäker på vilken bergvärmepump som passar dina behov bäst? Kontakta oss så hjälper vi dig den som passar ditt hem bäst. 

  Nibe bergvärmepump

  Svensktillverkade Nibe är en framstående tillverkare och erbjuder ett brett utbud bergvärmepumpar. 

  Nibe är känd för sin innovativa teknik och många av deras produkter kan integreras med Smarta hem-system vilket ger dig möjligheter för fjärrstyrning och övervakning via appar.

  IVT bergvärmepump

  IVT använder avancerad inverterteknologi sina bergvärmepumpar. Det innebär att de kan anpassa sig efter ditt hems behov av värme eller kyla, vilket ger dig en energieffektiv bergvärmepump med stabil temperaturkontroll. 

  IVT integrerar ofta smarta funktioner i sina värmepumpar som bland annat fjärrstyrning och övervakning via app, vilket ger dig bättre kontroll och möjligheten att styra din bergvärmepump från distans.

  Thermia bergvärmepump

  Vi är certifierade återförsäljare av Thermia bergvärmepumpar och kan erbjuda dig hela deras utbud tillsammans med både service och installation. 

  Thermias bergvärmepumpar utmärker sig genom sin höga effektivitet, miljöhänsyn, tillförlitlighet och innovativa teknik. För dig som söker en pålitlig och energieffektiv lösning för uppvärmning och kyla är en Thermia bergvärmepump något att överväga.

  CTC bergvärmepump

  Småländska företaget CTC är en av Europas ledande tillverkare av bergvärmepumpar som kan spara upp till 85 procent av dina uppvärmningskostnader. 

  CTC erbjuder också ett flexibelt system som kallas för Energy Flex. Det innebär att du kan integrera din bergvärmepump med andra källor som exempelvis en pool, pelletspanna eller kamin och skapa ett mer kostnadseffektivt system.

  Service bergvärmepump

  En bergvärmepump som inte underhålls kan gradvis tappa sin effektivitet. Att utföra regelbunden service säkerställer att du har en bergvärmepump som fungerar som den ska och håller längre. Vi rekommenderar att service utförs åtminstone vartannat eller var tredje år för att säkerställa dess drift.
  Är du intresserad av service? Boka in tid för regelbunden service med Närkes Energiteknik redan idag. Du når oss på 019-611 78 85.

  Tre fördelar med bergvärme

  Miljövänligt
  Energieffektivt
  Ekonomiskt

  Ur ekonomisk synpunkt kostar en bergvärmepump en del pengar, men betalar snabbt sig själv. Du kan minska din energikostnad med upp till 80 procent. Eftersom all energi hämtas från berggrunden behöver inget bränsle tillföras. Du behöver inte lägga pengar på pellets, ved eller andra kostsamma förbrukningsvaror. Du sparar pengar samtidigt som du minskar din förbränning av fossila bränslen och minskar ditt CO2-utsläpp utan att behöva tumma på komforten.

  Hur går installationen till?

  För att installera ett komplett bergvärmesystem borrar man ett eller flera hål på ca. 70-200m ner i berggrunden. I hålet, som ska vara vattenfyllt, monterar man en kollektorslang som fylls med en värmeledande vätska. Vätskan kan inte frysa till is då den består av en blandning av etanol och vatten. Slangen dras från hålet in till huset och kopplas till värmepumpen. Värmepumpen samlar upp värmen från vätskan och pumpar sedan tillbaka den ner i hålet där processen upprepas. Värmen förs över till husets vattenburna system som leder till radiatorer, golvvärme och kranar och förser hela hemmet med värme och varmvatten.

  Har du fler frågor om bergvärme i Örebro? Vi arbetar i hela Örebroregionen. När du har bestämt dig för bergvärme, hör av dig till oss på tel: 019-611 78 85 så återkommer vi med aktuella prisuppgifter.

  Kontakta oss

  Vill du ha förslag på vilken produkt som passar bäst i ditt hem? Slå oss en signal så hjälper vi dig att hitta rätt.

  Kontakta oss