En hund leker på gräsmattan med två kvinnor utanför ett vacker vitt hus

3 anledningar varför bergvärme minskar dina energikostnader

När elpriserna skjuter i höjden funderar nog de flesta på hur man ska få en mer energieffektiv vardag och uppvärmning. Om du går i tankarna om att installera bergvärme är du helt rätt ute. Det som många ser som en nackdel med installation av en bergvärmepump är den högre initiala kostnaden eftersom det ofta kräver större ingrepp än vissa andra värmepumpar. De framtida fördelar som kommer med denna energikälla väger dock upp för detta eftersom du tjänar in investeringen genom besparingarna du gör varje dag. En bergvärmepump gynnar både din ekonomi men, också miljön samtidigt som det ger ett stabilare värmesystem. Här är tre anledningar varför du bör gå från dyr uppvärmning till en mer energieffektiv vardag genom att investera i bergvärme nedan.

Genom att installera bergvärme kan du minska dina energikostnader.

1. Bergvärme – En långsiktig ekonomisk investering för framtiden

Trots att de initiala kostnaderna för installationen av bergvärme kan vara högre än andra uppvärmningsalternativ på kort sikt, är det en långsiktig investering som minskar dina energikostnader och sparar pengar i det långa loppet. Uppvärmning med bergvärme gör också huset mer attraktiv på bostadsmarknaden och ökar värdet på ditt hem eller din fastighet. En smart investering som alltså är gynnsam för plånboken en lång tid framöver.

2. Längre livslängd på bergvärmepump & mindre underhåll

Bergvärme innebär inte bara lägre energikostnader i vardagen, utan det är också en robust teknik som kräver väldigt lite underhåll. Eftersom värmepumpen dessutom är installerad inomhus behöver den inte utsättas för väder, vind och smuts som sliter på maskinen vilket gör att den håller längre än andra alternativ för uppvärmning. Du slipper därav spendera onödiga pengar på reparationer, underhåll eller installationer av nya värmesystem.

3. Effektivitet för lägre kostnader & en miljövänlig hållbar energikälla

Bergvärme är en mycket effektiv uppvärmningsmetod eftersom det tar tillvara på jordens konstanta värme. Tack vare att det krävs relativt lite energi för att cirkulera vätskan i rören och utvinna värmen från marken får du en smart energibesparing varje dag för att värma upp ditt hem jämfört med traditionella uppvärmningsalternativ, vilket alltså innebär en smart energibesparing varje dag. Genom att bergvärmepumpen använder jordens naturliga värme som inte kräver någon förbränning av fossila bränslen är det inte bara en besparing för plånboken, utan också en besparing på miljön. Med de minskade utsläppen bidrar du alltså till en mer miljövänlig och effektiv energianvändning som gynnar både dig och planeten.

Att installera bergvärme är en effektiv och hållbar värmelösning.

Bättre inomhusklimat & lägre energikostnader med NIBE bergvärmepump

Genom att använda en bergvärmepump som uppvärmningskälla kan man minska energiförbrukningen i hemmet och spara pengar på uppvärmningskostnader på lång sikt. Med mer än 70 år i branschen är Nibe en av de ledande aktörerna på marknaden inom olika värmesystem och hjälper kunder få optimala, miljövänliga och hälsosamma inomhusklimat. Hållbara och effektiva lösningar är deras högsta prioritet för att kunna erbjuda sina kunder en mer energisnål vardag med lägre kostnader. En bergvärmepump gör det möjligt att spara upp till 80 procemt på uppvärmning, vilket kan påbörjas redan från första dagen efter installationen. Läs mer om Nibes värmepumpar här.

Närkes Energiteknik – Installation av bergvärmepump i Örebro

Hos Närkes Energiteknik i Örebro har vi lång erfarenhet inom bergvärme och är en auktoriserad återförsäljare av NIBEs värmepumpar. Våra experter hjälper dig hitta det mest ideala värmesystemet för just dig för att sedan låta våra specialiserade installatörer genomföra installation av toppklass. Tack vare vårt nära samarbete med borrare kan vi erbjuda en helhetslösning hela vägen från försäljning och installation till service för att underlätta för dig som kund. Kontakta oss här redan idag så ser vi hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt!

Kontakta oss

Vill du ha förslag på vilken produkt som passar bäst i ditt hem? Slå oss en signal så hjälper vi dig att hitta rätt.

Kontakta oss