Vattenburen golvvärme

Vattenburen golvvärme är ett härligt sätt att värma upp huset på. Det höjer komforten samtidigt som du kan dra ner på energiförbrukningen. Eftersom värmen fördelas jämnt i hela rummet snarare än från en mer koncentrerad källa, som från ett element, kan du sänka medeltemperaturen och ändå få ett behagligt klimat. På så sätt sparar du pengar och minskar klimatpåverkan.

Ring oss på 019-611 78 85 eller använd kontaktformuläret nedan.

Ett värmesystem som ligger i golvet kräver att du har ett väl isolerat hus. Annars finns risken att värmen läcker ner i marken snarare än värmer upp rummen. Vi hjälper dig ta reda på om du har ett hus anpassat för golvvärme. Sedan installerar och justerar vi värmesystemet för maximal effekt. Vi arbetar i hela Örebroregionen och kan självklart installera golvvärme i enstaka rum såväl som hela hus. Viktigt att tänka på är att olika material leder värme olika bra. Har du många klinker- eller stengolv kommer det krävas en högre effekt för att värma upp dessa golv jämfört med exempelvis trä- eller laminatgolv.

En stor fördel med golvvärme är att det minimerar risken för kallras. Kallras innebär att kall luft tränger igenom dåligt isolerade fönster, ner genom skorstenar eller fläktkanaler och kyler ner rumsluften. Kall luft är tyngre än varm luft vilket gör att den letar sig ner mot golvet. Med värme som genereras från golvet värms denna kalla luft upp oavsett var den kommer ifrån.