Energieffektivisera energiförbrukningen i hushållet med en effektiv luft vattenvärmepump

Därför är en luft vattenvärmepump en smart investering till ditt hem

I ett normalhushåll står ungefär 90 procent av den totala förbrukningen för uppvärmning av hus och varmvatten. Resterande 10 procent används till hushållsel. Att energieffektivisera 90 procent av din totala energiförbrukning kommer att ha en positiv påverkan i både plånbok och för miljön.

Genom att investera i en luft vattenvärmepump får du ett energieffektivt system som bidrar till uppvärmning av hus, varmvatten och ett mer behagligt inomhusklimat.  Beroende på vad du har för uppvärmning idag kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 70 procent om du investerar i ett sånt system.

Har du ett förlegat energisystem med vattenburen uppvärmning kan det vara klokt att fundera på att installera en modern och energieffektiv värmepump. Tack vare den höga energibesparingen du får med en luft vattenvärmepump har den en väldigt kort återbetalningstid, samtidigt som den har en lång livslängd och gör ditt hem mer attraktivt om du skulle gå i tankarna på att sälja ditt hus i framtiden.

Genom hög energibesparing med en luft vattenvärmepump har den en väldigt kort återbetalningstid och du kan njuta av att lägga pengarna på annat.

Hur fungerar en luft vattenvärmepump?

En luft vattenvärmepump fungerar lite som ett kylskåp – fast omvänt. Ett kylskåp tar bort värmen inifrån och släpper ut den på baksidan. En luft vattenvärmepump tar i stället värmen från utomhusluften och överför den uppsamlade värmen till vattnet. Vattnet cirkulerar sedan genom husets vattenelement eller vattenburna golvvärmesystem. 

Eftersom en luft vattenvärmepump hämtar värmen direkt från utomhusluften krävs heller inte någon form av bränslepåfyllning. Värmepumpen kan utvinna värme även om utetemperaturen sjunker ner mot 20 minusgrader.  Om du värmer upp din bostad idag med en oljepanna, elpanna eller direktverkande el kan det vara klokt att fundera på att byta.  Bor du i Örebro eller i kringliggande kommuner kan vi fungera som ett bollplank vid frågor och funderingar. Vi erbjuder helhetslösningar inom luft vattenvärmepumpar och är både återförsäljare och installatörer. Kontakta oss idag så hjälper vi dig med en värmepump för ditt specifika behov.

Vad kostar en luft vattenvärmepump?

En luft vattenvärmepump har en relativt låg kostnad för installationen eftersom den inte kräver några som helst ingrepp på din tomt. Vi arbetar främst med Nibe och priset för en luft vattenvärmepump börjar från 170 000 kr.

Eftersom det är en heltäckande värmeanläggning till skillnad från en vanlig luftvärmepump får du också varmvatten till en låg kostnad. Kostnaden för investering kommer också att betala tillbaka över en kort tid tack vare den minskade elförbrukningen.

En investering i en luft vattenvärmepump gör att du och hela hushållet kan luta er tillbaka och njuta av annat för pengarna ni sparar på energiförbrukningen

Hur mycket el drar en luft vattenvärmepump?

Hur mycket el en luft vattenvärmepump förbrukar skiljer sig bland annat på var du bor i landet och storlek på huset. Bor du i Örebro kan du räkna med en årsförbrukning mellan 7- 8000 kWh för uppvärmning och varmvatten. Ha i åtanke att siffran är en schablon och kan variera beroende på din boendeyta och hur välisolerat hem du har idag.

Köp & installera luft vattenvärmepump i Örebro

Vi på Närkes Energiteknik är en grupp av erfarna energiexperter och servicetekniker som säljer och installerar värmepumpar i Örebro och närliggande kommuner. När du anlitar oss för installation säkerställer vi att du får rätt dimensionering för att uppnå optimal kostnadsbesparing. Vi är återförsäljare till de mest kända värmepumpstillverkarna som bland annat Nibe, CTC, Thermia och IVT som är anpassade till Sveriges nordliga klimat.

Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig med en luft vattenvärmepump som passar dina behov och är anpassat för ditt hem. Du når oss via telefon 073-577 28 41, vår mail info@narkesenergiteknik.se eller via vårt kontaktformulär.

Kontakta oss

Vill du ha förslag på vilken produkt som passar bäst i ditt hem? Slå oss en signal så hjälper vi dig att hitta rätt.

Kontakta oss